Monday, 12 June 2017

Kembara ke Eropah 2017

Sahabat blogger,

Saya telah singgah ke enam buah negara dalam siri kembara ke Eropah 2017. Di antara negara yang telah saya singgah adalah seperti berikut :

1. France
2. Germany
3. Holland
4. Belgium
5. United Kingdom
6. Ireland

 Most photographed spot in Bruges, Rozenhoedkaau — with Noor Hidayah Hanapi at Brasserie Rozenhoedkaai Brugge Belguim.


 Gambar yang mendamba sukma jiwa hamba. Begitu indahnya ciptaan Allah SWT. Subhanallah.— at Brasserie Rozenhoedkaai Brugge Belguim.
 Sejoli Merpati

  Konvo Dr  Nasree bersama-sama lima sekawan
RCSI School of Medicine Conferring Ceremony 2017

Degrees of Bachelor of Medicine, Bachelor of Surgery, Bachelor of Obstetrics (MB, BCh, BAO), LRCPI & SI (Hons)

Memanto lima Sekawan Dr Nasree

Antara bandar-bandar yang telah disinggah adalah seperti berikut :
1. Paris - France
2. Strasbourg - France
3. Heidelberg - Germany
4. Frankfurt - Germany
5. Amsterdam City - Amsterdam
6. Zaandam (Zaanse Schans)- Amsterdam
7. Volendam- Amsterdam
8. Edam- Amsterdam
9. Brussels City - Belgium
10. Ghent/Gent -Belgium.
11. Bruges - Belgium
12. London- United Kingdom.
13. Belfast -United Kingdom.
14. Galway- Ireland.
15. Dublin- Ireland.
16. Kilkenny-Ireland.


16 comments:

  1. Tahaniah buat anaknya...

    ReplyDelete
  2. Herbatnya..bila lah join sekali dengan tuan K ni hehe

    ReplyDelete
  3. wah bestnya tun dapat kembara eropah. konvo anak ke?

    ReplyDelete
  4. wahh..bestnya..tahniah Dr Nasree..

    ReplyDelete
  5. Merpati dua sejoli berbulan madu...alangkah bahagianya.
    Dr Nasree itu siapa?

    ReplyDelete
  6. tak sabar nak tunggu entry!!hehe

    ReplyDelete
  7. Bestnya tuan. Saya belum sampai ke sana. Perancangan saya nak ke Granada, spain. Maybe after my trip ke korea n japan this november.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuan Adam perlu ke benua Eropah. Biar ada kelainan. Pengalaman mengembara ke benua Asia dan Eropah pengalamannya berbeza.

      Delete
    2. Melawat Grannada di spain tu memang hajat saya semasa sekolah lagi tuan. Di situ tercetusnya cerita istana Alhambra.

      Delete
  8. Kalau kesempatan ke utara boleh jugak saya singgah tanjong malim. Sekurang2nya boleh kenal. Dah lah semasa kita sama2 kat jepun dulu tak jumpa pada hal tarikh dgn jangka masa berada di sana serupa.

    ReplyDelete
  9. sweeeeet sangat la Uncle ngan Acik ni.. #relationshipgoal gitu..
    semoga murah rezeki selalu.. pergi lebih jauh. sronok dapat pasangan yang jiwa sama2 suka travel.. senang =)

    ps : semoga jodoh CT pun sama jiwa sama minat dan memahami amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. Semoga dipermudahkan urusan Siti kelak. Amin.

      Delete